Logo of Team Belgium

Van 18 tot 25 mei vertoeven onze Team Belgium atleten die in aanmerking komen voor deelname aan de winterspelen van PyeongChang in 2018 niet in hun gewone sneeuw- of ijshabitat maar onder de Portugese zon in Rio Maior. Het BOIC organiseert daar een olympische stage waar sport, training en teambuilding op het programma staan.

Het is de eerste keer dat een winterdelegatie op multidisciplinaire stage vertrekt. In Rio Maior zijn 26 atleten aanwezig uit biatlon, bobslee, cross country skiën, kunstschaatsen, skeleton, short track snelschaatsen, skiën en snelschaatsen. Onze snowboarders konden niet present tekenen maar zullen er naar wij hopen in PyeongChang wel bij zijn.

Aangevoerd door Gert Van Looy, chef de mission voor PyeongChang, trokken naast de atleten ook de coachen, de BOIC- en de medische staf naar het Desmor Sports Centre in Rio Maior.

Gert Van Looy : “PyeongChang wordt waarschijnlijk de grootste delegatie ooit voor de winterspelen sinds Sanct Moritz in 1928. Daarom vond het BOIC het belangrijk om deze stage te organiseren en ons initiatief werd door federaties en coachen zeer positief onthaald. Rio Maior heeft dezelfde ambitie als onze stages in Lanzarote: trainen, elkaar leren kennen, uitwisselingen en teambuilding.”

Dokter Johan Bellemans, die reeds eerder de zomeratleten tijdens stages en tijdens de Olympische Spelen in Rio begeleidde, is ook arts van Team Belgium in PyeongChang : “Met de kinesitherapeuten en de coachen vergaren we tijdens de stages heel wat informatie over de atleten, we leren de atleten hier echt beter kennen voor de olympische spelen en dat is een enorm voordeel . Zoals dat ook gebeurt tijdens de Team Belgium stages voor de zomer olympische sporten, wordt tijdens deze stage een schat aan expertise, kennis en ervaring samengebracht. “

“Iedereen heeft hier hetzelfde doel : zich in de beste omstandigheden voorbereiden op en in de beste omstandigheden deelnemen aan de spelen. Dat schept volgens ons ook de juiste context om een hecht Team Belgium te creëren.”, vult de chef de mission aan.