Logo of Team Belgium

Steve Darcis heeft zaterdag in de marge van de European Open in Antwerpen, waar hij komende week aan deelneemt, bekendgemaakt eind januari 2020 te zullen stoppen met tennissen. De hoogtepunten in zijn loopbaan zijn de twee finales met België in de Davis Cup (2015 en 2017) en winst in twee ATP-toernooien (Amersfoort in 2007 en Memphis in 2008). Steve Darcis nam deel aan twee Olympische Spelen: Peking 2008 en Londen 2012.

Naast de bijnaam 'Shark' kreeg Steve Darcis ook de bijnaam 'Mister Davis Cup' mee. Die had hij te danken aan zijn glansprestaties in de landencompetitie, waar hij meermaals het beslissende punt uit de brand sleepte voor België. Zowel in 2015 (tegen Groot-Brittannië) als in 2017 (tegen Frankrijk) stond hij in de Daviscupfinale.

Steve Darcis' carrière werd regelmatig overschaduwd door blessureleed. Nadat hij in 2013 op het gras van Wimbledon Rafael Nadal, de toenmalige nummer 1 van de wereld, had verslagen, moest hij door een schouderblessure opgeven in de tweede ronde. Ook zijn rug, pols en elleboog speelden hem regelmatig parten.

"Mijn lichaam geeft me veel signalen dat het genoeg geweest is," aldus Steve Darcis. "Ook het hoofd is moe. Op mentaal vlak is het verhaal ook uit."

Darcis zal na de campagne in Australië zijn tennisrackets opbergen. Begin januari speelt hij aan de zijde van David Goffin ook nog mee in de ATP Cup (3-12 januari).

(met Belga)