Logo of Team Belgium

Op de laatste dag van de Jeugd Olympische Spelen in het Noorse Lillehammer heeft Stijn Desmet (17) uit Mechelen een gouden medaille gewonnen in de Mixed NOC Team Relay van het shorttrack.


De Mixed NOC Team Relay is een aflossingswedstrijd in het shorttrack waarbij 4 atleten (2 meisjes en 2 jongens) uit verschillende landen samen een team vormen. Stijn Desmet werd gekoppeld aan de Noorse Ane By Farstad, de Zuid-Koreaanse Jiyoo Kim en de Fransman Quentin Fercoq. In de halve finale plaatste het team zich als tweede voor de A-finale. Daar kwam het als eerste van de vier teams over de streep.

Stijn Desmet, die gecoacht wordt door olympiër Pieter Gysel, werd eerder vierde op de 500m en zevende op de 1000m van het shorttrack. Hij bekroont zijn knappe prestaties dus met een gouden medaille. Ook Xander Vercammen bezorgde ons land tijdens deze Jeugd Olympische Spelen een medaille. Hij deed dat in de skicross van het freestyle skiën.

Van 12 tot en met 21 februari is Lillehammer de gaststad voor de tweede wintereditie van de Jeugd Olympische Spelen. Het verwelkomt meer dan 1000 jonge topatleten tussen 14 en 18 jaar oud. Voor ons land nemen 9 atleten deel in 7 sporten, 3 meisjes en 6 jongens.

De volledige delegatie vind je hier.

Bekijk hier de resultaten van de Belgische atleten.