Logo of Team Belgium
Kim Meylemans is op de achttiende plaats geëindigd in de olympische skeletoncompetitie op de Winterspelen van Peking. Ze werd in de vierde run in het Yanqing National Sliding Centre in 1:03.73, haar traagste afdaling, twintigste en tevens laatste en zakte daardoor jammergenoeg in het klassement.

Na afloop van de derde run stond ze immers nog op de elfde plaats. Met een totaaltijd van 4:11.34 eindigt ze op de achttiende plaats, op 3.72 van winnares Hannah Neise.

Kim Meylemans werd eerder zesde in de eerste run en twaalfde in de tweede. De skeletoni bleef strijdvaardig maar kon ook in haar derde run geen terrein winnen. Met een run van 1'02"34 bleef ze op de 11e plaats staan.

 "Het wou gewoon niet lukken", zei een geëmotioneerde Meylemans. "Elke run heb ik geprobeerd om er terug voor te gaan. Ik bleef bij de start alles geven, ook al had ik heel veel last aan de hamstring. Die laatste run ontglipte me helemaal." 

Ze was in oktober de snelste in de tweede run van het testevent op de olympische baan.
Vier jaar geleden werd ze veertiende op de Spelen in het Zuid-Koreaanse PyeongChang.
Kim kende heel wat tegenslag in aanloop naar deze olympische competitie. Na haar isolatieperiode vanwege een positieve coronatest, liep ze woensdag een scheurtje op in de hamstring.