Logo of Team Belgium

Sven Serré is op 22 april tijdens de algemene vergadering van Badminton Europe in de Azerbeidjaanse hoofdstad Baku, verkozen als nieuwe voorzitter van de Europese Badmintonfederatie.
Sven Serré kreeg 32 van de 43 stemmen achter zijn naam, zijn mandaat duurt tot 2027. Hij volgt hierbij de Portugees João Matos op, die sinds augustus vorig jaar waarnemend voorzitter was. 

Sven Serré is na Gregory Verpoorten de tweede Belg die aan het hoofd staat van Badminton Europe. 

Sven Serré: “Ik ben natuurlijk enorm blij, maar voel me vooral zeer vereerd en bevoorrecht dat ik zoveel vertrouwen heb gekregen van de aangesloten verenigingen. Nu kijk ik er vooral naar uit om om de belangen van Europa in de badmintonwereld te vertegenwoordigen. 
 

Jean-Michel Saive, voorzitter van het BOIC: “Het BOIC wenst Sven heel veel succes toe met deze nieuwe stap in zijn carrière binnen de Europese badmintonwereld. 

Sven Serré is voorzitter van de Koninklijke Belgische Badminton Federatie en o.m. lid van de raad van bestuur en voorzitter van de selectiecommissie van het BOIC. In 2015 was hij één van de drijvende krachten achter de oprichting van de Commissie Officials van het BOIC.