Logo of Team Belgium

Sven Serré stelt zich kandidaat voor het voorzitterschap van de Europese Badminton Confederatie, Badminton Europe.  De verkiezingen vinden plaats op 22 april in de Azerbeidjaanse hoofdstad Baku tijdens de algemene vergadering van de Europese federatie. 

Sven Serré: “Ik ben sinds mijn 18de onafgebroken bestuurder in de badmintonsport en heb de verschillende club, provinciale, regionale, nationale en internationale bestuursniveaus kunnen ervaren. Door dit te combineren met scheidsrechter op het hoogste Europese (sinds 1996) en wereldniveau (sinds 2006) heb ik over de jaren heen een uniek profiel gecreëerd van een bestuurder die nog steeds actief is ‘on the field of play’ en dicht bij de atleten staat. 

Na zeven jaar voorzitterschap van de Koninklijke Belgische Badminton Federatie weet ik ondertussen wat het is om een sportfederatie dag na dag draaiende te houden! Dit grote dynamische hart, de drang om elke federatie beter te leren kennen, de vastberadenheid om alle betrokkenen te begrijpen, om ons Europese badminton en al onze badmintonspelers hand in hand te laten evolueren, dat is wat mij vandaag motiveert om mijn kandidatuur voor het voorzitterschap van Badminton Europe in te dienen.” 

“Ik ben een teamplayer en mijn motto is duidelijk: If you want to go fast, go alone. If you want to go far, GO TOGETHER! In aanloop van de verkiezingen ben ik met tien specifieke nationale badmintonfederaties in gesprek gegaan, zowel de grote drie als sommige medium federaties als de kleinste federaties onder ons. Hun bekommernissen en noden, samen met deze van enkele actuele bestuurders van Badminton Europe, vormen de basis van mijn tienpunten strategie. Ik ben ervan overtuigd dat deze ‘bottom-up’ aanpak, in samenwerking met de ‘top-down’ aanpak van de Badminton World Federation en de andere continenten, de geschikte mix is om samen vooruit te gaan voor de verdere ontwikkeling van badminton in Europa.” 

Sven Serré is voorzitter van de Koninklijke Belgische Badminton Federatie en o.m. lid van de raad van bestuur en voorzitter van de selectiecommissie van het BOIC. In 2015 was hij één van de drijvende krachten achter de oprichting van de Commissie Officials van het BOIC. 

Sven Serré neemt het op tegen waarnemend voorzitter, de Portugees, João Matos. De vorige voorzitter, Peter Tarcala (SVK), nam om persoonlijke redenen ontslag eind augustus vorig jaar. 

Team Belgium wenst Sven Serré alle succes!