Logo of Team Belgium

Wout van Aert en Remco Evenepoel zijn zaterdag de vooruitgeschoven pionnen in de olympische wegrit. Vooral Van Aert lijkt na zijn knappe Tour medaillerijp.

"Wout heeft onmiddellijk na de Tour, zoals we gevraagd hadden, de knop omgedraaid met focus op Tokio en dat merk je. Met zijn vertouwen zit wel snor na die fantastische Tour die hij heeft gereden. Maar nu begint het hier weer in Tokio, wat geweest is, is geweest", zegt bondscoach Sven Vanthourenthout.

Evenepoel kende een andere voorbereiding. Hij ging op stage en vertoeft al langer in Japan. "Het is een tijdje geleden dat Remco gekoerst heeft. Hij heeft zich optimaal voorbereid, voelt zich goed en ziet er goed uit. Maar we willen de lat bij Remco niet te hoog leggen. Als het straks goed is, zijn we uiteraard heel blij maar hij moet hier ook een positief gevoel kunnen uithalen voor wat nog komt."

Van Aert en Evenepoel zijn volgende week woensdag ook twee favorieten in de tijdrit. "We hebben twee mannen die een fantastische tijdrit in de benen hebben. Wout heeft de vorm van de Tour, die dan tien dagen achter hem zal liggen, en ik verwacht hem op zijn best. En verder ken ik weinig renners die zo snel met een tijdritfiets kunnen rijden als Remco, hij heeft ook zijn gewicht mee op dit parcours. Maar net als in de wegrit zal het dicht bij elkaar liggen. We kunnen twee medailles pakken maar ook vierde en vijfde worden", aldus Vanthourenhout.

Belga