Logo of Team Belgium

Bart Swings zal vanaf komend seizoen uitkomen voor het Nederlandse schaatsteam IKO. Voor dit schaatsteam komen onder andere regerend olympisch kampioenen Jorien Ter Mors (1000m), Esmee Visser (5000m) en voormalig olympisch kampioen Jan Blokhuijsen (ploegenachtervolging 2014) uit. Het schaatsteam wordt gesponsord door IKO Insulations, waarvan het Europese hoofdkantoor is gevestigd te Antwerpen.
"Wij volgen Bart al wat langer en hij heeft afgelopen seizoen op een aantal momenten met ons meegetraind", legde zijn nieuwe team zijn komst uit. "Wij denken een goede omgeving voor hem te hebben met sterke schaatsers waar hij straks dagelijks mee kan trainen. De meeste winst valt bij Bart te behalen in het verbeteren van zijn schaatstechniek. Als dat lukt kan hij absoluut mee doen voor Olympisch goud in Peking 2022."

"Ik ben heel blij om aan te kunnen sluiten bij Team IKO", was ook Swings zelf erg tevreden. "Ik heb veel vertrouwen in de samenwerking met de coaches en kijk uit om samen te trainen mijn teamgenoten. De benadering van de sport en de manier van denken en werken om zo goed mogelijk te presteren stond mij meteen aan bij Team IKO, wat mij overtuigd heeft om voor dit team te kiezen."

(Belga)