Logo of Team Belgium

De meeste topsporters reageerden de voorbije weken teleurgesteld bij het uitstel van de Olympische Spelen in Tokio met een jaar tot de zomer van 2021. Onze nationale tafeltennisters Lisa Lung en Margo Degraef vinden het minder erg. Zij zien het extra jaar als een kans om zich nog beter voor te bereiden op de Spelen.

"We krijgen nu extra tijd om ons voor te bereiden op de Spelen", legde Lung uit in een interview op de website van de Vlaamse Tafeltennisliga (VTTL). "Ik hoop in ieder geval in 2021 nog sterker te zijn en me te kwalificeren voor Tokio."

Degraef droomt eveneens van deelname aan de Olympische Spelen in 2021. "Het uitstel van de Spelen is een positief gegeven voor de jonge speelsters", stelde zij. "We hebben meer tijd gekregen en kunnen alleen maar beter worden. Er blijven voor mij nog genoeg doelen over. Volgend seizoen speel ik samen met Lisa in de tweede Bundesliga bij Weinheim, dat wordt ook een nieuwe uitdaging. Lisa kent het niveau van de Bundesliga en hoopt samen met mij de titel te pakken. Na een periode in Italië was het tijd voor mij om nieuwe lucht op te snuiven. De Duitse competitie is een logische stap in mijn carrière.

"Beide tafeltennisters kunnen door de coronacrisis niet optimaal trainen. "Ik kan zelfs niet tafeltennissen", verraste Degraef. "Ik woon op een appartement met mijn vriend en er is niet genoeg plaats. In het begin van de quarantaine zat ik hier en daarna was wisselen geen optie meer. De conditie is wel op peil. Ik ga vaak lopen en binnen kan ik op stabiliteit en kracht trainen."

Lung kan wel doorgaan met de tafeltennistraining. "Met mijn moeder train ik thuis nog ongeveer vier keer per week. Ik werk ook enkele fysieke oefeningen af, maar krachttrainingen doe ik bijvoorbeeld niet. Ik kan ook gaan trainen met coach Yannick Vostes op de Topsportschool in Leuven, maar op dit moment vind ik dat nog te gevaarlijk. Volgende week ga ik wellicht wel een paar dagen trainen in Leuven. Mijn spelniveau was de laatste weken in stijgende lijn. Dan is het natuurlijk dubbel jammer dat nu alles zo lang stilligt. Maar nu kan ik thuis wel meer studeren (Lung studeert sinologie, red.), dus in dat opzicht is het wel een verbetering."

Belga