Logo of Team Belgium

Op 10 februari ondertekenden het BOIC en het biofarmaceutische bedrijf, Takeda, een partnership met het oog op de Olympische Spelen die zich deze zomer van 24 juli tot 9 augustus in de Japanse hoofdstad zullen afspelen. De overeenkomst loopt tot 31 december van dit jaar.

Takeda werd zo’n 240 jaar geleden opgericht in Japan en is vandaag een patiëntgericht en door innovatie gedreven wereldwijd biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op onderzoek en ontwikkeling (R&D). Met een wereldwijde productiesite van 18.000m² en meer dan 1.200 medewerkers, is het aandeel van Takeda ook in België aanzienlijk. Op de Belgische markt richt Takeda zich op therapeutische gebieden zoals gastro-enterologie, oncologie, zeldzame ziekten en op geneesmiddelen die vrij verkrijgbaar zijn of op voorschrift.

Philippe Vander Putten, CEO van het BOIC: “Wij zijn verheugd dat Takeda zich engageert om samen met ons als partner onze ‘Road to Tokyo’ verder te zetten. Wij hopen natuurlijk dat de steun van een partner met Japanse roots, geluk zal brengen aan onze atleten in Tokio! Ik heet Takeda van harte welkom binnen Team Belgium.”

Laurent Henaux, General Manager van Takeda Belgium: “Als geen ander begrijpen we dat sport en dagelijkse beweging van vitaal belang zijn voor onze gezondheid. Hoe kunnen we onze filosofie beter vertalen dan Team Belgium dit jaar officieel te ondersteunen op zijn weg naar Tokio. Dit partnerschap sluit niet alleen aan bij ons Japanse erfgoed, maar bouwt ook verder op waarden als integriteit, eerlijkheid, transparantie en doorzettingsvermogen die Takeda en het BOIC hoog in het vaandel dragen. Waarden die als leidraad dienen voor al onze medewerkers, elke dag opnieuw, in onze ambitie om een bijdrage te leveren aan een betere gezondheid en een mooiere toekomst voor patiënten.”

www.takeda.com/newsroom en www.takeda.be