Logo of Team Belgium

Op 25 januari,over precies 10 dagen gaat in het Oostenrijkse Vorarlberg en in Liechtenstein, meerbepaald in de Montafonvallei, het Europees Jeugd Olympisch Winterfestival van start. Team Belgium neemt er deel met Loena Hendrickx in het kunstschaatsen en met Mathilde Nelles, Kim Vanreusel, Sam Maes, Armand Marchant, Leonardo Tinland en Tom Verbeke in het alpineskiën. Chef de mission Rudy Lahor stelt ze aan je voor.

De zestienjarige kunstschaatsster Loena Hendrickx uit Arendonk is de jongste en enige kunstschaatsster van het gezelschap. Loena schaatst haar korte en haar vrije kür in Dornbirn, een stadje in de regio Vorarlberg.

In 2014 behaalde ze knappe resultaten, ze werd o.m. Belgisch kampioene en schaatste zich geregeld naar het hoogste podium bij de junioren. Lees meer over Loena in het artikel “Mij tonen op het internationale niveau".

Naast Loena telt Team Belgium ook 6 skiërs.

“Deze delegatie skiërs is volgens de federatie één van de sterkste die we ooit konden sturen naar een EJOF”, zegt chef de mission Rudy Lahor.

“Bovendien heeft Team Belgium met Mathilde, Kim, Armand en Tom een zeer sterk team voor het Mixed Parallel Team Event. We mogen hier zelfs hopen op een topresultaat!", legt Rudy Lahor verder uit.

Mathilde Nelles, geboren in 1997, eindigde vorig seizoen op 47 FIS punten en was daarmee de beste Belgische dame van de afgelopen jaren. Ze behaalde daarnaast nog enkele zeer goede resultaten op FIS-wedstrijden en voldoet zeker aan het niveau voor deelname aan de EJOF.

Kim Vanreusel (1998), was de afgelopen jaren nog actief in de jeugdcategorieën en behaalde daar al knappe resultaten. Ze nam eind 2014 een blitsstart in de FIS en staat nu al op 49 FIS punten in de reuzenslalom en op 67 punten in de super-G. Kim wordt beschouwd als een van de grootste talenten bij de dames van de afgelopen jaren.

Armand Marchant, geboren in 1997, wordt door ADEPS ondersteund als topsporttalent en mikt op een topprestatie op de EJOF. Hij heeft momenteel 26 FIS punten in slalom en 31 FIS punten in reuzenslalom, uitzonderlijk goed voor een beginnend tweedejaars FIS-skiër.

Tom Verbeke is geboren in 1997 en is onze tweede zeer talentvolle skiër van dat jaar. Hij mikt net als Armand op een topprestatie in Vorarlberg. Samen met Armand, Mathilde en Kim mag hij een topresultaat ambiëren in het Mixed Paralell Team Event.

Leonardo Tinland, geboren in 1997, liet afgelopen zomer een enorme progressie zien en ook dit seizoen toonde hij zijn stijgend vormpeil in een aantal zeer moeilijke FIS-wedstrijden. Zijn beste resultaat dit seizoen is 67 punten.

Sam Maes is geboren in 1998. Sam is een opkomend talent dat het afgelopen seizoen, na een jaar van blessureleed, een zeer hoog niveau heeft getoond. Hij staat momenteel als eerstejaars FIS-skiër al op 79 punten en heeft heel wat in zijn mars.

Skiën in Malbun en St. Gallenkirch-Garfrescha

Het alpineskiën gaat door in Malbun. Dat is een belangrijke trainingslocatie voor de Liechtensteinse skifederatie. Elke winter vinden hier verschillende FIS-competities plaats. Malbun is al sinds vijftig jaar een wintersportoord.

Het parcours voor het gemengde teamevent in het alpineskiën ligt in St. Gallenkirch-Garfrescha. Het maakt deel uit van het grootste skiresort in de Montafonvallei, de ‘Silvretta Montafon’.