Logo of Team Belgium

Op zaterdag 30 juli kreeg Manneken Pis, onze kleinste nationale held, zijn 954e tenue aangetrokken: de officiële outfit die Team Belgium zal dragen tijdens de OS in Rio.
“Manneken Pis is een van de grootste figuren in de folklore van ons land. We zijn vereerd en hebben hem daarom geselecteerd als lid van Team Belgium”, speechte BOIC-voorzitter, Pierre-Olivier Beckers.

“Misschien zijn weinigen onder ons zéér sportief of olympisch getalenteerd”, zei Geoffroy Coomans de Brachène, Schepen van Stedenbouw en Patrimonium bij de Stad Brussel. “Maar alle Belgen en Manneken Pis staan achter Team Belgium in Rio.”

Op 4 en 5 augustus trekt Manneken Pis zijn nieuwe olympische outfit weer aan. Op 4 augustus wordt de olympische vlam vanuit Brussel naar Oostende gelopen voor de officiële opening van het Rio House en op 5 augustus zal hij in zijn outfit supporteren terwijl in Rio de Janeiro Team Belgium opstapt in de openingsceremonie.

“En bij iedere medaille zal ons ketje zijn kostuum zeker opnieuw aantrekken”, voegt Geoffroy Coomans de Brachène er aan toe.