Logo of Team Belgium

De AG Insurance Memorial Van Damme is naast een hoogtepunt voor de atletiek in ons land ook de perfecte gelegenheid om de olympische atleten nog eens in de bloemetjes te zetten. Bijzondere gasten dit jaar zijn de dames van het estafetteteam van de 4x100m van Peking 2008. Zij mogen morgenavond hun gouden medaille in ontvangst nemen.

De fantastische prestaties van Team Belgium in Rio zijn uiteraard niet onopgemerkt voorbijgegaan in België. Hoog tijd dus om drie weken na de Olympische Spelen de atleten nog eens in de bloemetjes te zetten. Alle atleten mogen volop genieten van een ereronde in het Koning Boudewijnstadion tijdens de AG Insurance Memorial Van Damme.

Voor hun feestelijke intrede in het stadion verzamelen de atleten, coaches en begeleiders op het BOIC om wat na te kaarten over hun olympische avontuur. De top-8-atleten ontvangen er uit handen van Alain De Waele, de secretaris-generaal van het Fonds Baillet Latour, hun premie. Het fonds financiert de premies voor atleten en coaches.

Het wordt ook een bijzondere avond voor Olivia Borlée, Kim Gevaert, Hanna Mariën en Elodie Ouedraogo. De dames van het 4x100-estafetteteam van Peking 2008 krijgen tijdens de Memorial Van Damme hun gouden medaille van BOIC-voorzitter en IOC-lid Pierre-Olivier Beckers en van Jacques Rogge, erevoorzitter van het IOC. Ook zij ontvangen voor de start van de Memorial hun premie als olympische goudenmedaillewinnaars.