Logo of Team Belgium

Op zondag 19 mei, in het kader van het aftellen naar de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs, heeft de RTBF een speciaal programma over Team Belgium en Paralympic Team Belgium uitgezonden. Jean-Michel Saive, voorzitter van het BOIC, was uitgenodigd om de ambities van Team Belgium toe te lichten, samen met Olek Kazimirowski, Managing Director en Chef de Mission van Paralympic Team Belgium, Carole Bam, coach van de Belgian Cheetahs, Nelson Onana, lid van de Red Lions, en Marjorie Carpréaux, voormalig atlete van de Belgian Cats. De reportage vertelt over de voorbereidingen voor Parijs 2024 en de hoogtepunten van de vorige Spelen van onze atleten.   

Met nog maar enkele weken te gaan tot de Olympische Spelen van Parijs 2024, zit iedereen in de startblokken en is iedereen klaar om in Parijs Belgische sportgeschiedenis te schrijven. “We hebben een grote, mooie delegatie met tal van atleten die op het hoogste niveau presteren”, zegt Jean-Michel Saive. “Team Belgium zal een grotere delegatie hebben dan drie jaar geleden in Tokio. Er zijn al 123 atleten gekwalificeerd en met nog slechts anderhalve maand te gaan tot het einde van de selecties, lijkt een delegatie van 150 tot 160 atleten me realistisch. Het doel is duidelijk, het nog beter doen dan in Tokio.”  

In 2021 op de Olympische Spelen van Tokio, behaalde Team Belgium 7 medailles en 26 Top-8 plaatsen. 

“Onze beste atleten, zoals Nafi Thiam en Remco Evenepoel, en onze hockeyers, tonen dat ze ambitie hebben. Ze zijn daar niet bang voor en het is goed om te zien dat ze trots zijn om Belg te zijn en dat ze goed willen presteren op de Spelen. Deze mindset zorgt voor een extra boost. We gaan met opgeheven hoofd naar deze Spelen. We zijn een sterke delegatie met veel ambitie. We gaan tijdens de Olympische en Paralympische Spelen ongelooflijke momenten van emotie beleven,” legt Jean-Michel Saive uit.  

Wil je alvast in de sfeer komen samen met Team Belgium? Dan kan je via deze link de reportage bekijken via RTBF Auvio