Logo of Team Belgium

Team Belgium is ondertussen al goed geïnstalleerd in het Olympisch dorp in Buenos Aires. Een ideaal moment voor een gesprek met chef de mission, Gert Van Looy. “De atleten zijn volop bezig met de voorbereidingen, maar ze snakken ook naar de openingsceremonie. Het zal geweldig zijn.”

Gert Van Looy kwam eerder toe in Buenos Aires en trof de laatste voorbereidingen voor de komst van de delegatie. “Iedereen is nu goed geïnstalleerd, we hebben het geluk te kunnen rekenen ook op zeer behulpzame en bijzonder vriendelijke vrijwilligers. Alles verloopt volgens schema.”, vertelt Gert Van Looy. «Natuurlijk zoals bij alle grote organisaties zijn er kleine problemen, lange files in het restaurant, maar de organisatie heeft beloofd om daaraan iets te doen.”

De motivatie van de atleten lijdt daar zeker niet onder, de sfeer in de groep zit supergoed en de zon schijnt, dat helpt ook. Iedereen is heel blij hier te zijn en om deel te mogen nemen aan de Jeugd Olympische Spelen, dat lees je op al die brede glimlachen. Ze zijn ook heel enthousiast om al die andere atleten te ontmoeten.”

De openingsceremonie
De openingsceremonie is op zaterdag 6 oktober. In de afwachting hiervan zitten de Team Belgium atleten en de coachen niet stil. “Atleten en coachen plannen nu de competities, ze gaan op zoek naar de competitiesites, de duur van en naar de sites. Der wordt ook veel en hard getraind, er worden laatste zaken aangepast om optimale omstandigheden te creëren. competitie te beleven.”

Voor de eerste keer in de geschiedenis wordt de openingsceremonie gehouden op een publieke plek en niet in een gesloten stadion. In Buenos Aires wordt de iconische Obelisk de plaats waar de Olympische vlam zal worden aangestoken. De Obelisk is gelegen in het centrum van de stad, de organisatoren verwachten zo’n 200 à 300.000 toeschouwers.”, vult een enthousiaste chef de mission aan.