Logo of Team Belgium

20 exemplaren van de CycloTEC, de vouwfiets van de TEC Groep, staan ter beschikking van de Belgische olympische atleten tijden de Spelen van Rio 2016.

De TEC Groep, openbaar-vervoeroperator in Wallonië en Brussel, leverde 20 CycloTEC fietsen aan Team Belgium om te gebruiken tijdens de Spelen van Rio 2016. Met de CycloTEC kunnen de 110 Belgische atleten die aantreden in 24 sporten, zich vlot verplaatsen in het olympisch dorp.

De kenmerken van de CycloTEC sluiten naadloos aan op de behoeften van de atleten. Stéphane THIERY, Directeur Marketing en Mobiliteit van de TEC Groep, stelt: “De CycloTEC werd ontworpen om te kunnen opvouwen en mee te nemen op de bus en is dus bijzonder licht en compact. Daarom konden de fietsen ook moeiteloos naar Rio vervoerd worden.”

Dit vervoermiddel werd al met veel succes getest in het olympisch dorp tijdens de Spelen van Londen 2012. De Belgische atleten stelden het erg op prijs en zijn uniek design trok de aandacht van talrijke andere delegaties.

Op deze manier wil de TEC Groep een bescheiden bijdrage leveren om de olympische droom van de Belgische atleten waar te maken: ‘sneller, hoger, sterker’ presteren op topniveau. “We zijn erg blij dat we het leven van Team Belgium zo nog wat makkelijker kunnen maken en wensen het alle succes”, besluit Stéphane THIERY.