Logo of Team Belgium

Het BOIC stelt de ambities voor Belgische atleten bij van top acht naar top vijf. Dat heeft afscheidnemend voorzitter Pierre-Olivier Beckers bekendgemaakt tijdens een afsluitende persconferentie.

Sinds de Olympische Spelen van Londen heeft het BOIC het opgegeven om prestaties enkel te beoordelen op basis van behaalde medailles. In Rio en Tokio was het eerste doel een plaats in de top acht.
Voor deze Spelen had Olav Spahl, Topsport Directeur en Chef de Mission, 21 plaatsen in de top acht geambieerd. Het zijn er in totaal 26 geworden, waarvan zeven medailles. Het is voor het eerst sinds 1948 dat Team Belgium nog met zoveel medailles huiswaarts keert.

"De prestaties in Tokio waren buitengewoon, maar situeren zich rond het niveau waarop we kunnen hopen. In overleg met de gemeenschappen zullen we onze nieuwe ambities voor de toekomst definiëren", vertelt Pierre-Olivier Beckers.

"Voor de atleten en meest veelbelovende projecten moeten we alle nodige middelen inzetten om de top vijf te halen. Beter dan de top acht dus, want we zien dat 85 procent van de medailles op de Spelen gaat naar atleten en teams die bij de beste vijf eindigden in de grote wedstrijden voor de Spelen."

Belga