Logo of Team Belgium

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft in nauw overleg met de betrokken federaties besloten om niet deel te nemen aan de wintereditie van het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) dat van 11 tot 18 februari plaatsvindt in het Turkse Erzurum.

Gezien Turkije recentelijk getroffen werd door verschillende terreuraanslagen en gezien het advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zal het BOIC geen jonge Team Belgium atleten uitsturen naar deze regio in Oost-Anatolië.

Alhoewel Erzurum vandaag niet als gevaarlijk beschouwd wordt, waarschuwt het Ministerie op zijn website de reizigers als volgt:

“Omwille van de terreurdreiging is de grootste waakzaamheid geboden over heel het land (Turkije) en in het bijzonder in de grote steden.

Het is dan ook aanbevolen om drukke privé- en openbare plaatsen te vermijden en uit de buurt te blijven van overheidsgebouwen.”

Ook al zijn wij er van overtuigd dat de Turkse autoriteiten en het organisatiecomité van het EJOF alles in het werk zullen stellen om de veiligheid van de deelnemende atleten te waarborgen, kunnen wij de jonge atleten geen onnodig – hoe klein ook - risico laten lopen.