Logo of Team Belgium

Op 1 oktober vertrokken vanuit Brussels Airport 32 jonge Team Belgium atleten uit 20 sporten met hun entourage richting Buenos Aires om er deel te nemen aan de Jeugd Olympische Spelen. Van 6 tot en met 18 oktober mag de Argentijnse hoofdstad 4.000 jonge topatleten van 15 tot en met 18 jaar uit 206 landen verwelkomen voor deze derde zomereditie. Gert Van Looy is chef de mission.

De Jeugd Olympische Spelen betekenen voor jonge atleten een sportief hoogtepunt, ze meten zich hier met de internationale top, maken er kennis met de olympische waarden en doen er waardevolle ervaring op.

Gert Van Looy : “Tijdens de Jeugd Olympische Spelen komen atleten in contact met leeftijdsgenoten uit andere sporten en uit andere landen. Dat zijn bijzonder verrijkende ervaringen voor jonge topsporters op het hoogste internationale niveau.”

“We vertrekken met een sterke delegatie naar Buenos Aires. Natuurlijk is dit voor iedereen een eerste ervaring binnen een multidisciplinaire context en voor sommigen zelfs een eerste internationale ervaring.”

De Jeugd Olympische Spelen betekenen voor jonge atleten ook een kennismaking met de olympische waarden.

Op 20 oktober landen Team Belgium terug in Belgenland, hopelijk met een karrevracht aan olympische ervaring.

Gert Van Looy : “Ik kijk ernaar uit om deze 32 jonge topatleten te begeleiden en ben ervan overtuigd dat ze allemaal het beste van zichzelf zullen geven en we er een leerrijke ervaring van zullen maken.”

Pierre-Olivier Beckers en Philippe Vander Putten moedigen de atleten aan
De atleten krijgen in Buenos Aires het bezoek van BOIC-voorzitter, Pierre-Olivier Beckers en CEO, Philippe Vander Putten die Team Belgium een hart onder de riem komen steken.

Pierre-Olivier Beckers : “Meer dan ooit is het BOIC overtuigd van de nood aan een goede gestructureerde topsportpolitiek voor jonge beloften. Daarom zullen wij steeds alles in het werk stellen, en dit samen met de Gemeenschappen, de sportbonden en de liga’s, om de projecten te steunen die sport en jongeren stimuleren. De jeugd is onze toekomst, zij zijn onze beste ambassadeurs om de sportbeoefening te dynamiseren en de Olympische gedachte te verspreiden. Vandaag zijn zij de motor van een dynamiek die de topsport zo hard nodig heeft.”