Logo of Team Belgium

'Team Belgium. Onze olympische helden. 1920 – 2020' is een boek van auteur Wim Degrave dat u onderdompelt in de wereld van de Olympische Spelen en de olympische helden van Team Belgium van 1920 tot vandaag.

Geen enkel ander evenement ter wereld kan op zoveel belangstelling rekenen als de Olympische Spelen. Liefst 3,6 miljard kijkers volgden de laatste editie in Rio de Janeiro op televisie. Omwille van de coronacrisis dit jaar echter geen Greg Van Avermaet of Nafi Thiam, maar des te meer tijd om terug te blikken op de schitterende momenten die de Spelen ons in het verleden hebben gebracht.

Wim Degrave dook samen met het BOIC in de archieven en stelde met 'Team Belgium' een prachtig vormgegeven (én tweetalig) naslagwerk samen, met leuke verhalen, interessante lijstjes, schitterende foto’s en anekdotes van journalisten die op de eerste rij zaten. Daarnaast wordt ook ruimschoots aandacht besteed aan de grootste internationale helden, alle Belgische medaillewinnaars en een terugblik op de opmerkelijke Olympiade in Antwerpen - de enige in België - precies honderd jaar geleden.

Het boek werd uitgegeven door Uitgeverij Van Halewyck en is terug te vinden in Standaard Boekhandel, Fnac, in de kleine zelfstandige boekhandel en in de online boekhandel.

Over de auteur

Wim Degrave begon zijn loopbaan als sportjournalist bij Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. Als freelance ghostwriter en auteur schreef hij al verschillende sportboeken.

Het boek, Team Belgium. Onze olympische Helden. 1920 – 2020 werd gedrukt voor de beslissing werd genomen om de Olympische Spelen van Tokyo met één jaar uit te stellen. Dit doet evenwel geen afbreuk aan de inhoud van het boek.