Logo of Team Belgium

Naar goede gewoonte gaat de weg naar de Olympische Spelen voor Team Belgium eerst richting de Canarische archipel voor een multidisciplinaire herfststage. Op 8 november zijn zo’n 50 atleten vertrokken op olympische stage naar Lanzarote waar sport, training en teambuilding centraal staan.

Hans Van Alphen, Lanzarote 2014

Het BOIC organiseert ieder jaar een multidisciplinaire herfststage - behalve in het jaar van de Olympische Spelen zelf - ter voorbereiding van de olympische atleten met het oog op Rio 2016.

De stage gaat door in Club La Santa op Lanzarote, waar atleten zoals Nafi ThiamCharline Van Snickde broers BorléeJolien D’HooreMaxime MottetHans Van Alphen en kunnen trainen in performante infrastructuren. Ook de coaches, begeleiders en de BOIC-staf reizen mee naar het Spaanse eiland.

Chef de Mission voor Rio 2016 en delegatieleider van de olympische stage is Eddy De Smedt, Elite Sport Director van het BOIC.

«Het is belangrijk voor de teamspirit van Team Belgium dat atleten meerdere stages samen hebben. Het bewijs dat de atleten en hun omkadering dit ook vinden, wordt vertaald door hun positieve reactie op onze uitnodiging, meer dan 50 atleten uit 9 verschillende sporten: atletiekjudokajakkleiduifschietenroeientriatlonwielrennenzeilen en zwemmen


Volg Team Belgium op zijn weg naar Rio 2016, schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.