Logo of Team Belgium

Onder leiding van Eddy De Smedt, chef de mission voor Rio 2016 vertrekken op 7 november zo’n 50 atleten met hun begeleiding op olympische stage richting Lanzarote waar sport, training en teambuilding centraal staan. Evi Van Acker, Charline Van Snick en Lionel Cox, onze olympische trots van Londen 2012, tekenen ook present.

Van 7 tot 23 november organiseert het BOIC zijn jaarlijkse multidisciplinaire herfststage in het kader van de voorbereiding van onze olympische atleten met het oog op Rio 2016.

“De weg naar Rio is echt niet zo lang meer … Het is belangrijk voor de teamspirit van Team Belgium dat atleten meerdere stages samen hebben. Het bewijs dat de atleten en hun omkadering dit ook vinden, is hun positieve reactie op onze uitnodiging, 50 atleten uit 10 verschillende sporten nemen deel aan de stage in Lanzarote: atletiek, kano, judo, roeien, schieten, taekwondo, tennis, triatlon, zeilen en zwemmen, " aldus Eddy De Smedt.

Ook Paralympische delegatie op stage op Lanzarote

Dit jaar gaan ook Sven Decaesstecker en Kris Bosmans en 15 andere atleten naar Lanzarote die zich onder leiding van Anne d'Ieteren zullen voorbereiden op de Paralympische Spelen van Rio in 2016.

De pers werd uitgenodigd, de sportadministraties en partner de Nationale Loterij zullen ook op het Canarische eiland aanwezig zijn om er hun steun aan Team Belgium te betuigen.