Logo of Team Belgium

Een goede nachtrust is zeer belangrijk voor sportprestaties! Daarom gaat het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) een partnership aan met slaapspecialist Auping, dat matrastoppers en hoofdkussens ter beschikking stelt van alle Belgische deelnemers aan de Olympische Spelen in 2020. Eerder al vertrouwden de Red Lions (hockeyheren), de Red Panthers (hockeydames), de Belgian Bullets (bobsleedames) en de Team Belgium atleten die deelnamen aan de afgelopen Winterspelen in PyeongChang hun nachtrust toe aan Auping, de sponsor van de rust.

Wat baat keiharde trainingsarbeid als je de nacht erop niet voldoende recupereert? De impact van een goede nachtrust – een van de essentiële voorwaarden voor recuperatie – op een sportprestatie is enorm, en dat beseffen steeds meer topsporters. Net tijdens de Olympische Spelen, het moment waar ze vier jaar lang naartoe hebben gewerkt, komt hun nachtrust in gevaar. Daarom doet het BOIC voor de Spelen in Tokio opnieuw een beroep op Auping, dat eerder ook al de matrastoppers leverde voor PyeongChang 2018.

Philippe Vander Putten, CEO van het BOIC, legt uit hoe de samenwerking tot stand kwam: “Al onze atleten slapen thuis op hun eigen matrassen. Samen met hen gingen we in de aanloop naar PyeongChang 2018 op zoek naar een manier om hun nachtrust ook tijdens multidisciplinaire competities en stages te verzekeren. Want dat is een belangrijk deel van onze taken: de atleten zo goed mogelijk omkaderen zodat ze in optimale omstandigheden aan de start komen. We hadden al heel positieve geluiden gehoord van de Red Lions en de Red Panthers, die bekendstaan om hun hoge standaarden op het vlak van omkadering. Daarom stelden we voor onze atleten uit andere sporttakken ook met Auping te laten kennismaken. De evaluatie na PyeongChang was dermate positief dat we beslist hebben om ook in Tokio samen te werken met Auping.”

Perfect slaapcomfort op gelijk welke matras
Concreet zal Auping het BOIC voor de Spelen matrastoppers en hoofdkussens voorzien voor alle Belgische atleten. De toppers zijn speciaal ontworpen om bovenop de al aanwezige matras te leggen. Zo bieden ze de atleet het best mogelijke slaapcomfort op gelijk welke matras.

Iris Dierckx, Counry Manager Auping Belux: “Dat steeds meer topsporters uit zoveel verschillende disciplines hun zo belangrijke nachtrust aan ons toevertrouwen, net op de momenten waarop ze echt moeten pieken, is een enorme eer. Wij gaan de Spelen natuurlijk met extra enthousiasme volgen en duimen voor onze Team Belgium atleten. En we zullen fier zijn op onze bijdrage aan hun prestaties.”