Logo of Team Belgium

Zowel in winter- als in zomersporten hebben onze atleten weer enkele knappe resultaten neergezet deze laatste weken. In de sporten die op het olympisch programma van Rio 2016 staan, hebben verschillende atleten inderdaad hun vormbehoud van deze zomer bevestigd.

We zetten enkele prestaties voor u op een rijtje.

De Red Lions hebben de groepsfase van de Champions Trophy, een prestigieus tornooi in India met de beste acht hockeylanden, zonder nederlaag afgewerkt. Winst tegen Pakistan, een gelijkspel tegen wereldkampioen Australië en tegen Engeland. Donderdag 11 december spelen de Belgen de kwartfinale tegen thuisland India. Wij duimen alvast !

Jolien D'Hoore heeft zilver veroverd in het omnium op de tweede manche van de wereldbeker in Londen en blijft aan de leiding staan in het klassement van de wereldbeker.

Met zijn vierde plaats op de 1.500 meter en zijn vijfde plaats op de 5.000 meter (en nog een derde plaats op de massastart), mag Bart Swings van een geslaagde wereldbeker in Berlijn spreken (7 december).

In het Qatarese Doha kwamen op het WK korte baan acht Belgische zwemmers in actie op zeventien verschillende nummers. Er werden achttien nieuwe Belgische records gezwommen en elke zwemmer heeft minstens een finale gehaald.

Op de Olympische afstanden, is Pieter Timmers mooi zesde geworden in de finale van de 100 meter vrije slag, werd Kimberly Buys zevende op de 100 meter vlinderslag en eindigde Fanny Lecluyse knap als achtste op de 100m schoolslag. Ook de prestaties van het mannelijke estafetteteam waren bijzonder. Op de 4x200m vrij werd de Belgische ploeg vijfde en op de 4x100m vrij zesde (en nog een vierde plaats op de 4x50m vrij).

Evi Van Acker was de beste in Laser Radial-klasse op de wereldbekerfinale. Onze bronzen medaille van de Olympische Spelen 2012 zette kroon op het werk en won goud in Abu Dhabi (30 november).

België sloot de Grand Prix judo in het Zuid-Koreaanse Jeju af met drie medailles. Joachim Bottieau haalde zilver in de klasse tot 81 kg, Dirk Van Tichelt won in de gewichtscategorie tot 73 kg de bronzen medaille en Toma Nikiforov veroverde brons in de gewichtsklasse tot 100 kg (27 – 29 november).