Logo of Team Belgium

De weg naar Banska Bystrica gaat voor het jonge Team Belgium eerst via Louvain-La-Neuve, daar organiseert het BOIC van 18 tot en met 20 juli een teambuildingsstage. Niet alleen de 51 atleten maar ook de begeleiders, coaches, de medische begeleiding en de BOIC-staf worden uitgenodigd. Op het programma staan sport, training, teambuilding en kennismaking. 

Gert Van Looy : “De bedoeling van deze teambuilding stage is om voor het vertrek de volledige delegatie samen te brengen zodat iedereen elkaar leert kennen. Zo’n stage zorgt uiteraard ook voor een mooie interactie tussen atleten uit de verschillende sporten. Die interactie gaat het BOIC ter plekke ook faciliteren via de organisatie van een aantal activiteiten. Het is ook aan het BOIC om de juiste context te scheppen om een hecht Team Belgium te creëren. 

De coachen die de verschillende sporttakken begeleiden naar het EJOF zijn vaak niet de persoonlijke coachen van de atleten. Het is ook belangrijk dat de medische staf de atleten fysiek leert kennen.” 

Het is de voor de eerste keer dat het BOIC de tenten opslaat in het Centre Sportif Blocry in Louvain-la-Neuve.