Logo of Team Belgium

De selectie voor de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires is bekend. Uiteindelijk nemen 32 Belgische atleten uit 20 sporten deel aan dit evenement. Van 6 tot en met 18 oktober mag de Argentijnse hoofdstad 4.000 jonge topatleten van 15 tot en met 18 jaar uit 206 landen verwelkomen voor de derde zomereditie van de Jeugd Olympische Spelen.

Nieuwe sporten zoals sportklimmen, danssport, karate en roller skating maken er hun olympisch debuut. Er staan ook competities op het programma in onder andere freestyle BMX, kitesurfen, beachhandbal en veldlopen. Met Olivier Warner (breakdance), Quentin Mahauden (karate), Jason Suttels (roller skating) en Lukas Franckaert (sportklimmen) nemen 4 atleten van Team Belgium deel in deze nieuwe competities. Karate en sportklimmen worden in 2020 officieel opgenomen op het programma van de Spelen in Tokio.

Ontdek hier de volledige delegatie voor Buenos Aires 2018.

De Jeugd Olympische Spelen zijn een initiatief van Jacques Rogge toenmalig IOC-voorzitter. De eerste zomereditie vond in 2010 in Singapore plaats. In 2014 organiseerde het Chinese Nanjing de tweede zomereditie. Innsbruck was in 2012 gaststad voor de eerste wintereditie, Lillehammer mocht in 2016 de tweede wintereditie verwelkomen. In 2020 is Lausanne gaststad voor de derde wintereditie.