Logo of Team Belgium

Het BOIC sloeg traditiegetrouw ieder jaar zijn kamp op in Lanzarote voor een olympische multidisciplinaire herfststage. De laatste stage voor de Olympische Spelen in Tokio gaat echter door in het Turkse Belek.

Olav Spahl: “We moeten rekening houden met de evolutie binnen de Belgische topsport. Als we de resultaten van het afgelopen “grand cru”-jaar bekijken met onder meer de Red Lions die zich in Indië tot wereldkampioen kroonden, de evolutie in atletiek, onze ambities, … dan zijn we het ons verplicht om onze stageplaats aan te passen.
In Belek zijn de beste omstandigheden voorhanden voor hockey en voor onze zwemmers en is er een prachtige atletiekpiste. Bovendien biedt Belek ook een grote en nieuwe krachtzaal exclusief voor de Team Belgium atleten.”

Philippe Vander Putten: “Het is een bekende plaats in de sportwereld, en een gloednieuw complex. De zwemmers hebben er net nog een stage afgewerkt. Volgens specialisten is de atletiekpiste er bovendien beter. En we kunnen er de hockeyteams ontvangen, hetgeen niet mogelijk was in Lanzarote.”