Logo of Team Belgium

Het BOIC en Rhenus Air & Ocean zijn partners. Rhenus Air & Ocean wordt de officiële supplier voor de categorie logistieke dienstverlening. De samenwerking loopt tot eind 2024.

Rhenus Air & Ocean is gespecialiseerd in de transport- en logistieke sector. De Rhenus Groep is een van de toonaangevende logistieke en toeleveringsketen specialisten met een wereldwijde bedrijfsvoering.

Het bedrijf zal het vervoer van alle sportmateriaal in België, van fietsen en polsstokken tot zeilcatamarans, verzorgen. Het materiaal zal van deur tot deur worden vervoerd naar verschillende internationale wedstrijden wereldwijd via weg-, lucht- en zeevrachtdiensten. Behalve de Olympische Spelen zal Rhenus ook de logistiek verzorgen voor andere multidisciplinaire sportevenementen waar Team Belgium aan deelneemt zoals de Wereldspelen en de Jeugd Olympische Spelen.   

Frank Roderkerk, CEO van Rhenus Air & Ocean North-West Europe: "Logistiek speelt dan ook een belangrijke rol bij het ondersteunen van het sportieve succes van de atleten: "Het is een eer om het Belgische Olympische team – het kruim van de Belgische atleten – te ondersteunen met logistieke diensten voor de Olympische wedstrijden zodat ze te allen tijde topprestaties kunnen leveren. Wij dragen dezelfde waarden in het vaandel: integriteit, diversiteit en teamspirit – en natuurlijk de passie om voor goud te gaan." 

Cédric Van Branteghem, CEO van het BOIC: "De logistieke noden van de Team Belgium delegatie vereisen aangepaste transportoplossingen voor het complexe en tijdsgevoelige karakter van Olympische competities en trainingkampen. Een zorgeloze logistieke operatie is van het grootste belang voor de voorbereiding en het welzijn van onze atleten en delegatieleden.  Wij zijn ervan overtuigd dat het persoonlijke contact en de ervaring van Rhenus Logistics zullen bijdragen aan de verdere ontwikkeling en het succes van Team Belgium".