Logo of Team Belgium

De Belgische delegatie die van 12 tot en met 28 juni deelneemt aan de allereerste editie van de Europese Spelen in Bakoe, Azerbeidzjan, telt 116 atleten uit 16 sporten. Onze twee medaillewinnaars van Londen 2012, Charline Van Snick en Lionel Cox en andere grote namen uit de Belgische sport maken deel uit van de delegatie. Gert Van Looy is chef de mission van Team Belgium.

Gedurende 17 competitiedagen zullen zo’n 6.000 atleten uit 50 Europese landen deelnemen in 31 sportdisciplines uit 20 sporten, waarvan er 16 ook op het olympisch programma staan. In elf sporten vallen rechtstreeks of onrechtstreeks (via rankingpunten) tickets voor Rio 2016 te verdienen. 4 sporten zijn niet-olympisch: sambo (een vechtsport), strandvoetbal, 3x3 basket en karate.

Gert Van Looy : “We zullen in Bakoe aanwezig zijn in 16 sporten : badminton, in basketbal met 2 ploegen, boogschieten, boksen, gymnastiek, judo, kajak, karate, schermen, schieten, taekwondo, tafeltennis, triatlon, volleybal (ook met 2 ploegen), wielrennen en zwemmen.

In de meeste sportdisciplines komen ook onze beste atleten in actie. Joachim Bottieau, Tom Boonen, Lionel Cox, Ilse Heylen, Sven Nys, Jean-Michel Saive, Charline Van Snick, Dirk Van Tichelt en Ann Wauters zijn maar enkele namen van atleten die samen met onze twee nationale volleybalploegen deel uitmaken van Team Belgium.

Voor volgende sporten vormen de Europese Spelen een belangrijke competitie in het kader van hun kwalificatie voor de Olympische Spelen van Rio in 2016 : beachvolley/volleybal (rankingpunten), judo (rankingpunten) schieten (er wordt 1 plaats toegekend aan de winnaar van ieder individueel event), taekwondo (rankingpunten), tafeltennis (winnaar van de vrouwen- en mannencompetitie), triatlon (winnaar van de vrouwen- en mannencompetitie), wielrennen (rangschikking), zwemmen (kwalificatienormen).

Meer informatie over Bakoe 2015 en de namen van de atleten die deel uitmaken van Team Belgium vindt u op deze pagina.

Op 2 juni zijn chef de mission Gert Van Looy en de delegatie voor Bakoe 2015 te gast in Hofstade bij het Sportimonium. Daar stellen we de Belgische delegatie voor aan de pers.