Logo of Team Belgium

Op 12 juli 2016 – op 24 dagen voor in Rio de Janeiro in het mythische Maracanã-stadion de Olympische vlam wordt aangestoken – heeft het BOIC tijdens een persconferentie in het Olympisch huis de selectie voor de Olympische Spelen bekend gemaakt. 105 atleten werden aangeduid om deel uit te maken van Team Belgium. 

Eddy De Smedt, Elite Sport Director en Chef de Mission voor Rio 2016 overliep tijdens de persconferentie de lijst met de geselecteerde atleten: 105 atleten uit 18 sporten waarvan één ploegsport, hockey, en vijf samengestelde teams, atletiek 4x400m mannen, gymnastiek vrouwen, zwemmen 4x100m mannen en 4x 200m mannen en in het zeilen de 49’er.

Eddy De Smedt : “Het is voor mij een mooie uitdaging om deze topatleten te mogen begeleiden naar Rio. Mijn opdracht is nu om optimale omstandigheden te creëren opdat deze 105 atleten in Rio het beste van zichzelf kunnen geven tijdens de Spelen. “

Philippe Vander Putten : “De voorbereiding op de Spelen is nog nooit zo goed verlopen. De samenwerking tussen de verschillende regionale sportinstanties en het BOIC werkt prima. Dankzij de ervaring opgedaan tijdens de voorgaande Spelen heeft het BOIC zijn interne structuur geoptimaliseerd en met het ‘Olympic Coaching Platform’ hebben we de best mogelijke voorbereiding op de OS en organisatie tijdens de spelen nagestreefd.”

BOIC CEO, Philippe Vander Putten stelde tijdens de persconferentie o.m. het Rio House voor.

Deze zomer wordt Oostende ook een beetje Rio de Janeiro … Aan het klein strand plant het BOIC daar tijdens de OS van 5 tot 21 augustus zijn Rio House neer. Meer dan 2.000m² worden omgetoverd tot een heus Olympisch Dorp in een typische Braziliaanse sfeer.

Een plek waar de fans, federaties, clubs en sympathisanten kunnen samenkomen om Team Belgium in Rio de Janeiro een hart onder de riem te steken.

“De keuze voor Oostende was logisch, het strand en de zee, we wilden een Rio-gevoel creëren voor het Rio House. Het is bovendien makkelijk om de kuststad te bereiken en in de zomer zijn er altijd veel mensen. Oostende verwacht zo’n 1,7 miljoen bezoekers tijdens de maand augustus.” , vulde Philippe Vander Putten aan.