Logo of Team Belgium

Het BOIC heeft 9 jonge atleten geselecteerd om deel te nemen aan de Jeugd Olympische Spelen. Het Noorse Lillehammer is gaststad voor deze tweede wintereditie en zal van 12 tot en met 21 februari meer dan 1000 jonge topatleten mogen verwelkomen tussen 14 en 18 jaar oud. Gert Van Looy is chef de mission voor Team Belgium, hij wordt bijgestaan door Young Ambassador Nicky Van Rossem. 

De Jeugd Olympische Spelen hanteren de criteria van de internationale federaties. Het BOIC selecteert de atleten in functie van de quotaplaatsen toegekend aan België op basis van voorstellen van de federaties.

9 atleten uit 7 sporten, 3 meisjes en 6 jongens, werden aangeduid voor deelname:

  • Alpine Skiing : Sam Maes en Kim Vanreusel
  • Biathlon : Tim De Ridder
  • Cross-Country Skiing : Thibaut De Marre
  • Freestyle Skiing : Xander Vercammen
  • Ice Hockey : Chinouk Van Calster
  • Short Track Speed Skating : Stijn Desmet
  • Snowboard : Stef Vandeweyer en Manon Suffys.

De atleten worden begeleid door 7 coaches en 1 kinesitherapeut.


“22 jaar na de Winterspelen van Lillehammer in 1994 is Lillehammer 2016 klaar om deze tweede wintereditie van de JOS te ontvangen,” zegt de chef de mission. De Jeugd Olympische Spelen betekenen voor jonge atleten een sportief hoogtepunt, ze kunnen zich hier meten met de internationale top en er een waardevolle ervaring opdoen. Het is evenzeer een kennismaking met de olympische waarden.

Ik kijk ernaar uit om deze 9 jonge atleten als chef de mission van Team Belgium te begeleiden in Lillehammer en ben ervan overtuigd dat ze allemaal het beste van zichzelf zullen geven!”, aldus nog Gert Van Looy.

Sporten

Het sportprogramma van de Jeugd Olympische Spelen is hetzelfde als dat van de Olympische Winterspelen.

Daarnaast staan er extra sportdisciplines op het programma van Lillehammer 2016 zoals bijvoorbeeld een gecombineerde biatlon/langlaufestafette, een ijshockeyvaardigheidswedstrijd en een shorttrackestafette waarbij ieder team bestaat uit deelnemers van vier verschillende landen.

Salomon

Voor de uitrusting van Team Belgium ging het BOIC in zee met het merk Salomon.

Moedig Team Belgium aan!

De voorstelling van het volledige Team Belgium voor Lillehammer 2016, de wedstrijdkalender, de prestaties, foto’s en meer informatie over de Jeugd Olympische Spelen vindt u op www.teambelgium.be.

Moedig de Belgische atleten aan op Facebook en volg ze op Twitter.

Op 9 februari vertrekt Team Belgium vanuit de luchthaven van Zaventem richting Lillehammer.