Logo of Team Belgium

Van 19 tot 23 september was High Performance Manager Philippe Préat in het Braziliaanse Uberlandia. Hij bezocht er een aantal infrastructuren met het oog op de organisatie van een pre-olympische acclimatisatiestage voor Team Belgium. Jacques Borlée, de coach van het 4x400m estafetteteam, en Rik Valcke, coach bij de Vlaamse zwemfederatie, vergezelden hem.

“De stad Uberlandia in de staat Minas Gerais biedt een interessant kader met het oog op een voorbereidende stage voor de Olympische Spelen van volgend jaar”, zegt Philippe Préat. “Sportinstallaties gelegen op ongeveer 900m hoogte, hotels, trainings-, verzorgings- en ontspanningsplaatsen, een passagiersluchthaven … alle voorzieningen zijn er.“

Philippe Préat en coaches Jacques Borlée en Rik Valcke hebben in Uberlandia hun oog laten vallen op de Sesi Gravatàs, de Praia Clube en het Hotel Mercure.

De Sesi Gravatàs heeft een atletiekpiste en basketbal- en volleybalterreinen.

De Praia Clube staat bekend als de grootste sportinfrastructuur van Zuid-Amerika die buiten een interessant zwembad ook plaats heeft voor bijvoorbeeld judo, taekwondo en tennis. De locatie is ook uitgerust met drie mooie fitnesszalen. De infrastructuur leent zich ook tot ontspanning, verzorging en recuperatie.

“Coaches Jacques Borlée en Rik Valcke zijn enthousiast, hoewel er een aantal aanpassingen zullen moeten gebeuren aan bepaalde infrastructuren. Anderzijds zijn de stad en de prefectuur van Uberlandia vragende partij.”

Het Nationaal Olympisch Comité van Ierland en de Servische zwemfederatie zullen volgend jaar ook in Uberlandia hun jetlag verwerken en acclimatiseren alvorens aan de olympische competities te beginnen.