Logo of Team Belgium

De Belgische olympische delegatie - Team Belgium - zal voor de komende Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 gekleed worden door het Belgische modebedrijf Terre Bleue.


Kledij is belangrijk voor de sporters. Dat geldt voor de sportkledij, maar evenzeer voor de officiële kledij die gedragen wordt tijdens de openingsceremonie en officiële events. De atleten vinden draagcomfort essentieel – zeker in het klimaat van Rio. Daarnaast moet de officiële kledij stijlvol zijn, en tegelijk zeer herkenbaar. De Olympische Spelen zijn tenslotte het meest bekeken evenement ter wereld. Wanneer Team Belgium op 5 augustus 2016 het Maracanã-stadion in Rio zal binnenstappen, zullen 1 miljard kijkers van over de hele wereld meekijken.

Het BOIC koos daarom voor de ‘casual chic’-stijl: mooi gekleed, trendy, vlot. En dat is precies waar Terre Bleue voor staat.

“Met Terre Bleue hebben we een perfecte fit gevonden”, aldus Rob Vanhees, marketing & partnership manager bij het BOIC. “Hun collecties zijn precies wat we zochten, het enthousiasme van hun teams is groot en bovendien is Terre Bleue 100% Belgisch. Wat wil je als Team Belgium nog meer?”

Terre Bleue zal de volledige Belgische delegatie kleden tijdens de Olympische, maar ook tijdens de Paralympische Spelen. Het Belgian Paralympic Team treedt in september 2016 aan in Rio.

De stylisten van Terre Bleue zijn alvast gestart met de ontwerpen. Die worden door enkele ambassadeurs van Team Belgium aan het grote publiek voorgesteld tijdens de Catwalk to Rio in het voorjaar van 2016.

“Bij Terre Bleue zijn we gepassioneerd door mensen en via onze kledij willen we een goed gevoel geven. Sport doet dit ook“, zegt Peter Perquy. “Wij zijn dan ook bijzonder fier om als Belgisch merk gevraagd te zijn onze atleten te kleden voor de hoogste competitie die er is.”