Logo of Team Belgium

Thierry Langer maakte in 2018 de Olympische Winterspelen van Pyeongchang als langlaufer mee. In Peking mag hij zich uitleven in zijn lievelingssport: biatlon. Langer is net op tijd fit na een voetbreuk. "Ik heb er vertrouwen in", vertelde hij zaterdag op een persmoment.

Eind december liep Langer zijn voetblessure op. Bij de operatie nadien werd een schroef in zijn voet aangebracht. "Langlaufen is voor mij momenteel de makkelijkste beweging", zei de Oostkantonner. "Mijn schoen is wat aangepast om ervoor te zorgen dat er niet te veel druk is op die plek. Ik voel wel nog pijn bij het wandelen en lopen."

"Mijn vorm lijkt me oké, ik heb er vertrouwen in. In januari heb ik toch hard kunnen trainen. Maar in de eerstkomende wedstrijd zullen we zien hoe ik ervoor sta. Ik voel dat ik kracht heb."

Dinsdag treedt Langer aan op de 20 km individueel. Zijn beste prestatie zou hij naar eigen zeggen moeten leveren op de 10 km sprint, vier dagen later.

In Pyeongchang was Langer nog student, intussen is hij professioneel met zijn sport bezig. "Mijn basis is nu veel beter. En ik heb natuurlijk veel ervaring opgedaan op de wereldbekerwedstrijden. Dat zal me hier zeker helpen."

Belga