Logo of Team Belgium

Tenniscoach Thierry Van Cleemput is vanaf 1 februari de nieuwe technisch directeur bij de Franstalige Tennisfederatie AFT, zo werd woensdag bekendgemaakt.

De voormalige mentor van David Goffin is al sinds maart vorig jaar bij de AFT aan de slag, als technisch directeur van de opleidingen. In zijn nieuwe functie zal hij nauw samenwerken met sportdirecteur Olivier Davin. Steve Darcis sluit in maart aan bij het Team Pro, om zijn jarenlange ervaring op het hoogste niveau over te dragen. 

Momenteel is Van Cleemput op het Australian Open om er de veertienjarige tennisbelofte Sofia Costoulas bij te staan. Na het toernooi in Melbourne komt er einde aan die samenwerking. 

Naast Goffin werkte Van Cleemput ook als coach van de Roemeense Simona Halep. Bij Halep was het verhaal van korte duur - de voormalige nummer een van de wereld sprak van een gebrek aan chemie en maakte na twee weken al een einde aan de overeenkomst - maar bij Goffin ging het om een samenwerking van meerdere jaren. Van Cleemput was van 2014 tot de Australian Open van vorig jaar de coach van onze nationale nummer een. Voordien begeleidde de Henegouwer onder meer Olivier Rochus en Steve Darcis. 

In 1993 startte hij zijn carrière bij de AFT.

Belga