Logo of Team Belgium

Hockeyspeler Thomas Briels stopt als international. Thomas, die 359 caps achter zijn naam heeft, behaalde op de afgelopen Olympische Spelen de gouden medaille met de Red Lions. In 2018 hielp hij de Lions ook aan de wereldtitel, een jaar later gevolgd door de Europese titel. Met de nationale ploeg won hij tevens de laatste editie van de Hockey Pro League. 

Het boegbeeld van de Red Lions was erbij op de Spelen van Peking in 2008, Londen in 2012, Rio in 2016, waar de Red Lions de zilveren medaille wonnen en Tokio (2021).

Met Thomas Briels hangt een boegbeeld van het Belgische hockey zijn stick aan de haak. Hij was er in 2008 al bij op de Spelen van Peking, waar de Lions 9e werden. Vervolgens maakte hij het lange succesparcours van de nationale hockeymannen vanop de eerste rij mee. 

Met de Red Lions werd hij wereldkampioen, Europees kampioen en olympisch kampioen. Ook droeg hij jarenlang de aanvoerdersband. Voor de voorbije Spelen in Tokio werd hij aangeduid als reserve, maar uiteindelijk leverde hij nog een grote bijdrage aan de olympische titel.   

"Afscheid nemen is nooit gemakkelijk, maar het maakt deel uit van het leven", schrijft hij in een afscheidsbericht op Instagram. "Aan mijn ploegmaten, mijn beste vrienden: ik was maandag droevig toen ik de laatste keer met jullie de kleedkamer deelde." 

"Ik ga jullie ongelooflijk hard missen, maar we hebben samen geschiedenis geschreven en herinneringen gemaakt. Jullie zitten voor eeuwig in mijn hart. Aan de staff en iedereen achter de schermen, bedankt om het beste uit ons te halen." 

Het BOIC wenst hem alle succes toe!

Belga/BOIC