Logo of Team Belgium

Thomas Carmoy heeft vandaag op het BK atletiek in Brussel het hoogspringen gewonnen met 2m23. De bronzenmedaillewinnaar van het EK indoor in Polen doet daarmee een goede zaak op de olympische ranking. Hanne Claes won de 400 meter horden in 57.28.

Zaterdag in de reeksen maakte Claes haar comeback na bijna twee jaar afwezigheid met 58.09. Daar ging ze zaterdag meteen een kleine seconde onder, maar ze blijft ver verwijderd van haar persoonlijk record, dat op 55.20 staat. Claes is al zeker van Tokio.

Carmoy begon als 32e op de olympische ranking aan zijn BK. Door zijn 2m23 van zondag sprokkelt hij extra punten, maar of het zal volstaan voor Tokio, blijft nog twee dagen bang afwachten. De olympische selectie sluit dinsdag af en Carmoy is afhankelijk van de resultaten tijdens andere nationale kampioenschappen.

"Ik maak mij er niet druk in", aldus de Carolo, van wie het persoonliljk record op 2m27 staat. "Ik ga eerst toewerken naar het EK U23 in juli en zie wel of de Spelen er daarna nog bijkomen. Dat ik hier 2m23 haal is mooi, want ik heb de laatste weken toch gesukkeld met wat pijntjes."

Renée Eykens liep tijdens de finale van de 800 meter bij een valpartij een stevige blessure op. De aard en de ernst van de blessure is nog niet duidelijk, maar Eykens moest worden afgevoerd. Ze staat er uitstekend voor op de olympische ranking, maar de kans lijkt reëel dat ze na haar valpartij van zondag een streep moet trekken door Tokio.

Op de 800 meter bij de mannen ging de nationale titel met 1:48.45 naar Eliott Crestan, die al zeker is van Tokio.

Belga