Logo of Team Belgium

Thomas Carmoy heeft zondag op de slotdag van het EK atletiek indoor in het Poolse Torun verrassend de bronzen medaille veroverd in de finale van het hoogspringen.

Carmoy startte probleemloos en ging telkens meteen over de starthoogtes van 2m10 en 2m15. Ook op 2m19 was hij dadelijk succesvol. Nadien had de Carolo wel drie pogingen nodig om over de lat van 2m23 te geraken. Carmoy bleek niet aangeslagen en wipte onmiddellijk over 2m26. De lat van 2m29 bleek te hoog gegrepen, maar dat volstond voor brons. Ook de Duitser Tobias Potye strandde op 2m26, maar Carmoy deed het in zijn eerdere sprongen beter waardoor hij Potye voorbleef. 

Carmoy plaatste zich voor de finale na een sprong over 2m21 donderdag in de kwalificaties. De 21-jarige Carolo maakte met een stek bij de beste acht zijn EK-doelstelling zo meteen waar. De Europese kampioen U20 van 2019 verbeterde vorige maand zijn persoonlijk record tot 2m28.

  "Ik had dit echt niet verwacht. Niemand zelfs, denk ik", vertelde Carmoy na afloop in de mixed zone. "Ik ben echt heel tevreden en ook met de manier waarop ik hier gepresteerd heb. Op 2m26, op amper twee centimeter van mijn persoonlijk record, lever ik bij mijn eerste poging meteen een knappe sprong af. Voordien op 2m23 had ik wel drie pogingen nodig, maar nadien heb ik me echt opgepept en tegen mezelf gezegd dat ik over die 2m26 zou gaan. Ik heb me even afgezonderd van de rest, om wat abstractie van de zaken te nemen en de concentratie te laten toenemen. Dat bleek de juiste keuze en het leverde de perfecte sprong op."

Belga