Logo of Team Belgium

Thomas Carmoy, die de Olympische Spelen van Tokio nipt aan zich voorbij moest laten gaan, neemt voor het eerst deel aan de stage met het Belgisch Olympisch en Internationaal Comité (BOIC) in het Turkse Belek. Ondanks zijn teleurstelling over het missen van het Japanse event vorige zomer kijkt de Carolo nu al vooruit naar de Olympische Spelen van Parijs in 2024. "Ik speel geen verstoppertje en mik op een plaats in de top 8."

Op de olympische ranking kwam Carmoy amper een plaatsje tekort voor een selectie voor de Spelen. "Tokio missen was een teleurstelling en het was frustrerend om het zo nipt te missen", verklaarde de hoogspringer.

"Ik heb de knop echter snel omgedraaid en gebruik die kleine teleurstelling nu als motivatie."

Ondanks de teleurstelling van de Spelen kon de Carolo dit seizoen toch nog succes boeken door de bronzen medaille te winnen op het EK indoor in Torun afgelopen maart.

"Ik was echt ontspannen voor die wedstrijd. Tijdens de opwarming heb ik meer tijd doorgebracht met lachen dan met opwarmen. Uiteindelijk sprong ik op de juiste manier en dat leverde me de derde plaats op. Daarentegen miste ik dit ontspannen gevoel op het EK U23 (een 9e plaats, red.) waar ik me liet overweldigen door stress."

De 21-jarige atleet, die gespecialiseerd is in het hoogspringen, blijft echter trainen op zijn eerste liefde: de horden. "Ik ga weer de 60 meter horden lopen in een paar indoorwedstrijden, maar alleen voor mijn plezier. Ik zie mezelf geen hordewedstrijden meer afwerken op een groot kampioenschap. Het is nogal lastig te combineren met het hoogspringen, wat mijn prioriteit krijgt."

Naast het WK indoor in Belgrado in maart kijkt Carmoy al vooruit naar het WK en EK (outdoor) van komende zomer.
"Ik denk dat het EK de meest toegankelijke competitie is, ook al vormt het WK eveneens een droom. Het gebeurt niet elke dag dat je kunt meedoen aan een groot kampioenschap in de Verenigde Staten. Ik wil het niet missen." De ambitieuze atleet denkt nu ook al aan de Spelen van Parijs in 2024. "Het feit dat ik hier op stage ben is al een eerste stap naar Parijs. Ik speel geen verstoppertje en mik op een plaats in de top 8 in 2024. Daarvoor moet ik me blijven voorbereiden en vooruitgang boeken."

Belga