Logo of Team Belgium

Thomas Detry blijft de toptiennoteringen aan elkaar rijgen. Met een ronde van 67 slagen is hij vierde geworden in de shootoutfinale van de Cyprus Showdown golf (European Tour/1 miljoen euro) in het Cypriotische Paphos.

Detry, die in de laatste groep van de negentien resterende spelers van start ging, golfde zich na birdies op de holes twee en drie aan de leiding. Op de par-5 zesde hole liep het compleet mis met een dubbele bogey. Ook op de zevende hole incasseerde hij een bogey, waardoor hij naar de vijftiende plaats zakte. De 27-jarige Brusselaar begon nadien echter aan een remonte. Zo putte hij birdies weg op de holes acht, elf, twaalf en veertien.

Op de dertiende hole moest hij een bogey op zijn kaart schrijven. Op de achttiende hole krulde Detry nog een fraaie eagle in de cup, wat hem een ronde opleverde van 67 slagen. Dat bleek goed voor een gedeelde vierde plaats.

In de eindstand telde Detry drie slagen meer dan de Schot Robert McIntyre, die zich met een ronde van 64 slagen de beste toonde. Voor de 24-jarige Schot is het de eerste overwinning op het European Tour-circuit. Detry golfde zich dit seizoen al zeven keer in de top tien en dit na achttien toernooien. Hij miste slechts een keer de cut. In de Race to Dubai, het European Tour-klassement, klimt hij van de zeventiende naar de veertiende plaats.

Eindstand: 1. Robert MacIntyre (Sch) 64 -7 2. Masahiro Kawamura (Jap) 65 3. Jorge Campillo (Spa) 66 4. Thomas Detry (Bel) 67 . Johannes Veerman (VSt) 67 . Callum Schinkwin (Eng) 67 . Alexander Levy (Fra) 68 . Callum Schinkwin (Eng) 68 7. Jordan Matthew (Eng) 69 . Bernd Rithammer (Dui) 69 . Niklas Lemke (Zwe) 69 . Louis De Jaeger (ZAf) 69 . Steven Brown (Eng) 69

Belga