Logo of Team Belgium

Thomas Detry is zondag in het Nederlandse Cromvoirt op de vierde plaats geëindigd in het Dutch Open golftoernooi (European Tour/1 miljoen euro). Thomas Pieters werd negende.

Detry, die na een derde ronde van 70 slagen op een gedeelde zesde plaats stond, had op de slotdag andermaal 70 slagen nodig, waarmee hij zijn totaalscore op 273 slagen bracht, vijftien onder par. De 28-jarige Brusselaar maakte nog twee plaatsen winst. 

Pieters maakte met een ronde van 67 slagen, na zes birdies en een bogey op de allerlaatste hole, nog twaalf plaatsen winst, waarmee hij de top tien indook. Met zijn totaalscore van 275 slagen, dertien onder par, telde hij in de eindstand tien slagen meer dan de Zweed Kristoffer Broberg, die aan een ultieme ronde van 72 slagen genoeg had om de Duitser Matthias Schmid met drie slagen achter zich te houden.

Voor de 35-jarige uit Stockholm is zijn tweede European Tourzege nadat hij in 2015 de BMW Masters op zijn palmares schreef. Broberg vestigde in de aanloop naar zijn overwinning met een ronde van 61 slagen, elf onder par, een nieuw baanrecord. 

In de Race to Dubai, het European Tourklassement klimt Detry naar de 21e plaats, Pieters staat 64e.

Belga