Logo of Team Belgium

Thomas Pieters is zondag in Guyancourt, nabij Parijs, derde geworden in het Open de France (DP World Tour/3 miljoen euro). Met een slotronde in 70 slagen, één onder par, bracht de 30-jarige Antwerpenaar zijn totaal op 273, elf onder. De Italiaan Guidi Migliozzi stak met 268 slagen de zege op zak. De Deen Rasmus Höjgaard werd op één slag tweede.

Pieters leek lang op weg om mee te strijden voor de overwinning. Op zijn eerste veertien holes sloeg hij vier birdies en een eagle, waartussen hij twee bogeys op zijn kaart moest schrijven.

Op de vijftiende hole zag hij bij zijn tweede slag de bal in het water verdwijnen, wat resulteerde in een dubbele bogey. Ook op de laatste hole moest hij nog een bogey incasseren.

Nicolas Colsaerts liep nog een fraaie ultieme ronde in 69 slagen. De uittredende kampioen zag nog zes birdies in de cup verdwijnen, waartegen hij ook vier bogeys incasseerde. Zijn ronde van twee onder par was goed voor 23 plaatsen winst en een gedeelde 26e plaats. Voor de 25-jarige Migliozzi, die in 2019 het Belgian Knockout won, is het de derde Euopean Tourzege.

Belga