Logo of Team Belgium

Thomas Pieters (29) is na een tweede ronde van 76 slagen (vijf over par) van de derde naar een voorlopig gedeelde 39e plaats weggezakt op het olympisch golftoernooi van de Spelen in Tokio. Thomas Detry (28) deed vrijdag met een ronde van 67 slagen (vier onder par) drie slagen beter dan donderdag. Hij stijgt zo van de 31e naar de 15e plaats. Nog 16 golfers moeten hun tweede ronde afwerken, de tweede wedstrijddag werd voortijdig stopgezet vanwege de slechte weersomstandigheden.

Detry totaliseert 137 slagen (vijf onder par), Pieters 141 (één onder par). De leiding is in handen van de Amerikaan Xander Schauffele, met 131 slagen (11 onder par), voor de Mexicaan Carlos Ortiz (132 slagen). De Oostenrijker Sepp Straka, aan de leiding na de eerste ronde, zakte naar een gedeelde derde plaats, op drie slagen van Schauffele.

Op de Kasumigaseki Country Club liet Pieters op de 18 holes vier bogeys en twee dubbele bogeys optekenen. De Antwerpenaar lukte verder drie birdies. Detry zag op zijn scorekaart zes birdies en twee bogeys verschijnen. Zaterdag staat de derde ronde op het programma, het golftoernooi bij de mannen eindigt zondag. 

Belga