Logo of Team Belgium

Thomas Pieters, eind januari winnaar van het HSBC Championship in Abu Dhabi (DP World Tour/8 miljoen dollar) start donderdag als een van de favorieten in het Soudal Open (2 miljoen dollar), de Belgische etappe in de DP World Tour. "Ik kijk er enorm naar uit om voor eigen publiek te spelen", vertelde de nummer 36 van de wereld, derde op de DP World Tour ranking, dinsdag op een persconferentie in Schilde.

"Of ik hier ook mee ga doen voor de overwinning, is moeilijk te voorspellen. Donderdag beginnen we eraan en zien we wel. Tot nu was het seizoen niet slecht, maar dat biedt geen garantie. Met de Rinkven golfbaan ben ik wel heel vertrouwd, maar eigenlijk is het niet een parcours dat me echt ligt. Op de korte en smalle banen, kan ik mijn lengte niet optimaal gebruiken. Het is een lastige baan, die veel concentratie vereist."

"Het is speciaal om in België te kunnen spelen. Het hele jaar door moet ik enorm veel reizen en nu ben ik op tien minuten hier. Al dat  reizen kost veel energie. Misschien had ik beter een paar toernooien minder gespeeld, maar het is nu eenmaal mijn job. Het hoort erbij. Dat we nog eens vlak bij huis kunnen spelen, is dus fantastisch. Ik hoop dat er veel Belgische fans zijn. Het is een unieke kans om Nicolas Colsaert, Thomas Detry en mezelf live aan het werk te zien."

In 2018 en 2019 was Pieters zelf mede-organisator van het Belgian Knock-out in Schilde. "Ik ben erg trots dat mijn familie destijds dit toernooi op poten gezet heeft, maar het bracht wel heel wat werk en stress met zich mee. Van die bekommernis ben ik nu af, ik kan mij volledig op de wedstrijd concentreren."

Belga