Logo of Team Belgium

Vrijdag werd een mooie dag voor Team Belgium! Thomas Pieters staat na een uitstekende tweede ronde gedeeld tweede in het golftornooi, terwijl discuswerper Philip Milanov en Hannes Obreno finales haalden.


THOMAS PIETERS GEDEELD TWEEDE

Op het Olympic Golf Course is er nog een Belg zich aan het mengen in het debat om de medailles. Na een vierde plaats in de eerste ronde is Thomas Pieters opgeschoven naar een gedeelde tweede plaats. In de tweede ronde werkte hij 66 slagen af, vijf onder par. Op de 18 holes was Pieters goed voor zeven birdies. Verder moest hij twee bogeys op zijn kaart schrijven. In totaal heeft Pieters 133 slagen, negen onder par, achter zijn naam. "Ik ben tevreden over mijn spel, de putts gaan binnen, het draait goed. Natuurlijk droom ik van een medaille. Je mag dromen van een gouden medaille, maar het is golf, het kan nog alle kanten uit."

Nicolas Colsaerts
lukte drie birdies, tegenover drie bogeys. Zo komt hij uit op een voorlopige totaalscore van 139 slagen, drie onder par. Hij staat daarmee veertiende. Hij had voor zijn achttien holes vrijdag 71 slagen nodig, par. Colsaerts begon de dag nog als nummer 9 na de drie onder par (68 slagen) die hij donderdag op de Olympic Golf Course had laten optekenen.

ZEILERS MET WISSELEND SUCCES

Voor de zeilers verlopen de regatta's met wisselend succes. Evi Van Acker is na een twaalfde en tweede plaats in de regatta's opgeschoven naar de zevende plaats in de Laser Radial-klasse. Er volgen nog twee regatta's voor de medaillerace, waarin dubbele punten te verdienen zijn. In dezelfde klasse zeilt ook Wannes Van Laer. Hij eindigde op de 23e plaats. In de stand staat hij 20ste met nog twee regatta's voor de boeg voor de start van de medaillerace. Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers zijn bij hun olympisch debuut in de 49er-competitie op de negentiende en voorlaatste plaats geëindigd. Het Belgische duo startte aardig in de eerste regatta, maar zakte steeds verder weg.

HANS OBRENO EN PHILIP MILANOV NAAR DE FINALE

Ook in het water van Copacabana plaatste Hannes Obreno zich voor de finale in de skiff. De West-Vlaamse roeier werd derde in zijn halve finale. Hij legde in de tweede halve finale de 2 kilometer in het olympische water in Rio in baan 3 af in 7:06.76. In de kwartfinales realiseerde hij met 6:48.90 de derde tijd. Obreno is met die prestaties wel al zeker van een olympisch diploma.

Philip Milanov heeft zich ook geplaatst voor zijn finale. De discuswerper werd twaalfde in de kwalificaties. De 25-jarige Milanov wierp zijn discus in de kwalificaties bij zijn eerste poging 62m68 ver. Bij Milanovs tweede worp landde de discus na 62m59. Zijn derde en laatste worp was ongeldig. De zilveren medaillewinnaar van het laatste WK en EK voldeed zo niet aan de kwalificatielimiet voor de finale, die 65m50 bedraagt. Hij schaarde zich wel bij de beste 12, wat volstond voor een finaleticket.