Logo of Team Belgium

Thomas Pieters heeft voor de tweede keer in zijn carrière de Czech Masters golf gewonnen, een toernooi uit de European Tour.

 "Het is fantastisch om terug aan te knopen met een overwinning," reageerde Pieters. "Op de vijftiende hole kwam ik in de problemen maar een goede derde slag en een par putt hield mij op koers voor de overwinning. Ook op de zeventiende hole kon ik uit een moeilijke positie de par houden. Ik heb de voorbije dagen veel geleerd en ik ben blij dat het mij is gelukt." 

Pieters nam de leiding na de derde ronde en stond die zondag niet meer af. Hij eindigde in het Tsjechische Vysoky Ujezd met 269 slagen (19 onder par) en had daarmee een slag voorsprong op de Spanjaard Adri Arnaus (270). De Italiaan Andrea Pavan en de Engelsman Sam Horsfield (272 slagen) eindigden op een gedeelde derde plaats. Voor de 27-jarige Pieters is het zijn vierde overwinning op de European Tour. In 2015 won hij naast de Czech Masters ook het KLM Open in het Nederlandse Zandvoort. In 2016 was de Antwerpenaar de beste in het Made in Denmark. Pieters houdt aan de zege 166.660 euro over.