Logo of Team Belgium

Thomas Pieters werkte vandaag op het olympisch golftoernooi een uitstekende derde ronde af in zeven onder par. Hij toonde zo veerkracht na een echte offday.

Pieters stond na de eerste ronde derde maar ging gisteren volledig de mist in en zakte naar plaats 40. De kans op eremetaal leek weg, maar de onvoorspelbare Antwerpenaar veerde vandaag weer op en zette een topronde neer in 64 slagen.

In het klassement deelt hij de veertiende plaats met landgenoot Thomas Detry. Allebei totaliseren ze 205 slagen (-8). "Als ik morgen nog zo'n dag heb, zit er misschien nog iets. Ik zal dan wel wat hulp nodig hebben van de jongens die voor mij staan, maar ik ben blij dat ik mezelf nog een kans heb gegeven", reageert Pieters, die gisterenavond in zak en as zat na zijn ronde in 76 slagen (vijf over par).

"Ik kon niet slapen, ik kon niet eten. Het was heel rot. Gelukkig kreeg ik mijn vrouw en dochter even aan de telefoon, en dan kan je het weer een beetje relativeren. Maar toch, ik kreeg gisterenavond niets binnen van ontgoocheling. Dit zijn de Spelen. Je krijgt deze kans maar een keer om de vier jaar."

Vandaag stapte Pieters met frisse moed de baan van de Kasumigaseki Country Club op. "Het was echt een supergoeie ronde. Ik heb zelfs nog een paar ballen laten liggen. Dat betekent dat het niet slecht was. Soms zit het mee, maar gisteren bleven er bijvoorbeeld twee ballen hangen in een boom. Zo'n bal in een boom, dat gebeurt een keer om de tien jaar. Ik kan het niet uitleggen. Er is geen logica. Maar vandaag zat het goed." 

Vijf jaar geleden werd Thomas Pieters vierde op de Spelen in Rio. Ook toen kende hij na een knalstart een echte offday, die hem uiteindelijk een medaille kostte. "Natuurlijk denk je daaraan terug", zegt hij. "Ik heb toen zelfs dezelfde scores neergezet, met een start- en een slotronde van min zes of zeven. Lukt mij dat morgen opnieuw, dan kan ik met een opgeheven hoofd naar huis."

Belga