Logo of Team Belgium

Op 8, 9 en 11 februari 2024 staat in het Antwerpse Sportpaleis het Olympisch Kwalificatietornooi basket voor Parijs 2024 op het programma. Aan alle basketbalfans die de Belgian Cats naar de Olympische Spelen willen schreeuwen, de ticketverkoop is gestart op woensdag 29 november! 

Vier jaar geleden plaatsten de Belgian Cats zich in Oostende voor het eerst voor de Olympische Spelen. De regerende  Europees kampioenen zullen zich nu in het imposante Sportpaleis in Antwerpen proberen te kwalificeren voor Parijs 2024. 

Vanaf 29 november 17:00 kan je op de website van het Sportpaleis terecht voor tickets. In de eerste fase zijn enkel kaartjes voor het volledige weekend en courtside seats te koop. Vanaf dinsdag 5 december start de verkoop van dagtickets. 

Topper Alert: VS vs. Belgian Cats 

Op 8 februari, de eerste dag van het Olympisch Kwalificatietornooi, spelen onze Belgian Cats tegen regerend olympisch en wereldkampioen Verenigde Staten, daarna tegen Senegal en Nigeria. 

 “Op zondag zullen we dan weten of we voor de tweede keer op rij naar de Olympische Spelen mogen gaan,” blikt spelverdeler Julie Vanloo vooruit. “We willen dit moment delen met zoveel mogelijk supporters en roepen dan ook op om ons op 11 februari massaal naar de overwinning te schreeuwen tegen Nigeria. Stiekem hopen we ook om dan het publieksrecord voor een dameswedstrijd in België te verbreken. In het damesvoetbal staat dat record op naam van Standard Luik met 9.027 toeschouwers. Dat record willen we op zondag breken, samen met het behalen van het Olympisch ticket uiteraard.” 

 4 Olympische Kwalificatietornooien 

14 teams zijn nog in de running voor de resterende 10 Olympische tickets. Samen met gastland Frankrijk en huidig kampioen USA – die al zeker zijn van hun ticket – wagen deze 14 landen in februari in 4 Olympische Kwalificatietornooien hun kans. Naast het tornooi in het Antwerpse Sportpaleis zijn er ook nog tornooien in China, Hongarije en Brazilië.