Logo of Team Belgium

Armand Marchant eindigde zondag op een knappe tiende plaats in de slalom op het WK alpijnse ski in het Italiaanse Cortina d'Ampezzo. "Dit is echt een topdag die deugd doet", reageerde de 23-jarige Luikenaar.

Marchant, twaalfde na de eerste run, liet een totale chrono van 1:48.22 optekenen in het slotnummer van dit WK. In zijn tweede run was hij goed voor de achtste tijd. Onze landgenoot strandde uiteindelijk op 1.74 van de Noorse winnaar Sebastian Foss-Solevåg. 

"Dit WK was een van mijn grote doelen", stak Marchant van wal op een virtueel persmoment na de wedstrijd. "We kunnen besluiten dat de verwachtingen ingelost zijn, met mijn op een na beste resultaat uit mijn loopbaan. Voor deze slalom stonden de sterren gunstig. Ik voelde me fysiek goed en legde enkele sterke trainingssessies af. Ik greep mijn kans, dacht niet te veel na en skiede zoals op training."

"Het was heel belangrijk om klaar te zijn voor dit momentum, maar ik denk dat het bij mij het geval was", vervolgde de Luikenaar. "Races op het WK duren net als op de Winterspelen maar een dag. Deze prestatie bewijst dat ik in vorm ben richting de Spelen." 

Marchant werd eerder dit WK vijftiende in de combiné. In de super-G finishte hij niet. Met het Belgische team strandde Marchant in de eerste ronde van de parallelslalom. De Luikenaar stond na Beaver Creek 2015 voor de tweede keer in zijn carrière op een WK. In januari 2017 liep hij een complexe scheenbeenbreuk op, waarna een lange revalidatieperiode volgde. Pas in november 2019 vierde hij zijn rentree in de wereldbeker. 

Belga