Logo of Team Belgium

Tim Brys en Niels Van Zandweghe, de Belgische roeiers die zich op het WK roeien in 2019 in het Oostenrijkse Linz wisten te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio, kregen deze ochtend koninklijk bezoek. Koning Filip wou de twee atleten, maar ook alle Olympiërs van Team Belgium, een hart onder de riem steken tijdens hun voorbereiding op de Spelen in deze heel onzekere context.

Op de roeibaan in Hazewinkel (Willebroek) hield het lichtgewicht duo, Tim Brys en Niels Van Zandweghe, deze ochtend een korte training: een simulatieoefening van de eerste 500 meter van een wedstrijd. Op vraag van de roeiers gaf deze keer niet coach Frans Claes, maar Koning Filip het startschot voor de trainingswedstrijd. Parallel met de roeiers vaarde de koning mee op een motorboot terwijl hij uitleg kreeg van Prof. Dr. Jan Boone en Prof. Dr. Jan Bourgois, allebei verbonden aan de deUGent. Zij zorgen voor de sportwetenschappelijke ondersteuning van de Team Belgium roeiers. Koning Filip toonde veel waardering en wenste de roeiers succes.

Tim Brys en Niels Van Zandweghe waren in de wolken met het bezoek. Tim Brys vond het "super". "We hadden hem al eens ontmoet en toen vonden we hem al sympathiek en nu is dat weer zo gebleken. Hij neemt echt de tijd. Hij stelt correcte en goede vragen. Hij is oprecht geïnteresseerd in de roeisport. Dit is een echte motivatie voor de laatste rechte lijn richting Tokio."

Gwenda Stevens, voorzitster van de nationale roeifederatie, en Jean-Michel Saive, ondervoorzitter van het BOIC, waren ook present.